Jouw favoriete Lightroom sneltoetsen!

Deze tip kwam ik laatst tegen bij Joshua Cripps en is erg handig voor als je met Lightroom je foto's wil gaan verwerken! De tip (of truc) draait om sneltoetsen die je kan gebruiken met lightroom. Je kan deze op een eenvoudige manier importeren in je "lege" vakken in Lightroom.

  1. Maak in een beeldbewerkeringsprogramma, bijvoorbeeld photoshop, een PNG afbeelding van max. 250 px. breed en zet hier je favoriete sneltoetsen.
  2. Sla het bestand op als PNG
  3. kopieeer de PNG-File naar de lightroom map (in Program Files -> Adobe -> etc) Panel End Marks
  4. Open vervolgens Lightroom en klik met je rechtermuisknop in een leeg veld en klik vervolgend op Panel End Marks. Heb je nog niets in de map staan (zie punt 3), dan zal je hier ook niets vinden. Anders vind je bovenstaande PNG-file. Na aanklikken komt de PNG-file te voorschijn en heb je altijd je favorieten sneltoetsen in Lightroom bij de hand!

Joshua Cripps heeft voor iedereen een voorbeeld gemaakt, deze is hier te downloaden!

 

Nieuws, tutorials en meer...

Op deze website vindt u alles wat te maken heeft met landschapsfotografie. Kom dus regelmatig terug voor laatste nieuws en uitleg...

Oh ja, ik hou van landschapsfotografie en het er over vertellen... Maar ik ben geen taalkundig wonder 😉

Mastbos

Nu vanaf € 10,-

Bestellen

Over de schrijver:

Sander Poppe is een landschapsfotograaf uit Nederland. Hij houdt van reizen, zijn passie is om de schoonheid van het landschap te fotograferen. Sander is een autodidact. Hij heeft zijn manier van fotograferen zichzelf aangeleerd.

Meer informatie vindt u op www.sanderpoppe.com

Landschapsfoto.info
Right Menu Icon