Landschapsfotografie: APS-C of Full-frame camera?

Persoonlijk vind ik dat het niet uitmaakt. Zelf werk ik al jaren met een APS-C camera. Mis ik Full-Frame? Nu, dat kan ik ook niet zo zeggen. Ik heb er tenslotte nooit echt lang mee gewerkt. Tuurlijk, je heb met een Full-Frame een groter oppervlak qua sensor en daar kan meer op. Maar in de praktijk? Een stapje naar achter zetten op locatie en je heb de zelfde foto met dezelfde compositie (hangt ook van de lens af!).

apsc-fullframe

Eigenlijk hangt het ook af van je portemonnee. Full-Frame camera zijn ook simpelweg een stukje duurder dan APS-C camera's.

Kort samengevat, in mijn optiek maakt het niet uit wat voor camera je heb als je maar weet hoe je er mee om moet gaan 😉

Nieuws, tutorials en meer...

Op deze website vindt u alles wat te maken heeft met landschapsfotografie. Kom dus regelmatig terug voor laatste nieuws en uitleg...

Oh ja, ik hou van landschapsfotografie en het er over vertellen... Maar ik ben geen taalkundig wonder 😉

Wallgau

Nu vanaf € 10,-

Bestellen

Over de schrijver:

Sander Poppe is een landschapsfotograaf uit Nederland. Hij houdt van reizen, zijn passie is om de schoonheid van het landschap te fotograferen. Sander is een autodidact. Hij heeft zijn manier van fotograferen zichzelf aangeleerd.

Meer informatie vindt u op www.sanderpoppe.com

Landschapsfoto.info
Right Menu Icon