Landschapsfotografie: selecteren

De laatste tijd zie ik op social media series landschapsfoto's voorbij komen van 1 moment. Dan zie je bijvoorbeeld van een zonsondergang om de 5 minuten een foto. En nee, het is geen Time Lapse ๐Ÿ˜‰

Veel fotografen steken veel tijd in het zoeken van locaties, bezig zijn op locatie en in de nabewerking. Maar selecteren van de beste vinden ze moeilijk. Hieronder een paar tips die kunnen helpen:

  • Bij het verwerken van je RAW-Foto's in Lightroom kan je classificaties en favorieten (vlag) meegeven. Selecteer de beste. Na deze selectie laat je 1 voor 1 een foto afvallen totdat je er 1 overhoud: de beste
  • Wees kritisch als het gaat om scherpte. Heb je twee goede foto's, maar op 1 beweegt er iets door de wind. Kies dan de ander.
  • Als je de beste geselecteerd heb, wacht dan even met bewerken. Neem een bakje koffie, ga even wat anders doen, en kruip daarna weer achter lightroom. Sta je er nog steeds achter. Een heldere, vernieuwde blik helpt enorm.
  • Wacht een dag, of misschien wel 2 dagen, voordat je foto online zet. Ben je er nog steeds happy mee? Zo ja, plaats de foto online.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Veel plezier met het gedeelte na het fotograferen ๐Ÿ˜‰

Nieuws, tutorials en meer...

Op deze website vindt u alles wat te maken heeft met landschapsfotografie. Kom dus regelmatig terug voor laatste nieuws en uitleg...

Oh ja, ik hou van landschapsfotografie en het er over vertellen... Maar ik ben geen taalkundig wonder ๐Ÿ˜‰

Lake District

Nu vanaf โ‚ฌ 10,-

Bestellen

Over de schrijver:

Sander Poppe is een landschapsfotograaf uit Nederland. Hij houdt van reizen, zijn passie is om de schoonheid van het landschap te fotograferen.ย Sander is een autodidact. Hij heeft zijn manier van fotograferen zichzelf aangeleerd.

Meer informatie vindt u op www.sanderpoppe.com

Landschapsfoto.info
Right Menu Icon