Landschapsfotografie: Spiegelreflex- of systeemcamera?

Vroeger zou ik gezworen hebben bij een spiegelreflexcamera. Ik hou ervan om een "echte" camera in handen te hebben. Het liefst zonder poespas, maar dat wordt steeds moeilijker gezien de camera-ontwikkelingen.

Maar tegenwoordig ben ik er een beetje van afgestapt. Door rugproblemen ben ik toch gezwicht en fotografeer ik tegenwoordig met een systeemcamera ( op dit moment een Fujifilm X-T2 en de X-T10). En ik moet eerlijk zijn, aan de foto's ligt het niet. Die zijn net zo of misschien zelfs iets mooier!

schermafbeelding-2014-12-29-om-15-37-26

Ja, je hebt misschien minder camera in je handen maar de instellingen op de camera en de resultaten hebben mij doen zwichten. Als je een eind gaat wandelen of op reis bent dan kan je tenminste nog een reserve systeemcamera mee nemen in 1 tas zonder dat het te zwaar wordt...

Kortom, ik ben verkocht en vind als ik iemand moet adviseren dat beide een optie moet zijn. Dan komt het aan op randvoorwaarden en dat is voor iedereen verschillend!

Nieuws, tutorials en meer...

Op deze website vindt u alles wat te maken heeft met landschapsfotografie. Kom dus regelmatig terug voor laatste nieuws en uitleg...

Oh ja, ik hou van landschapsfotografie en het er over vertellen... Maar ik ben geen taalkundig wonder 😉

Zwolle

Nu vanaf € 10,-

Bestellen

Over de schrijver:

Sander Poppe is een landschapsfotograaf uit Nederland. Hij houdt van reizen, zijn passie is om de schoonheid van het landschap te fotograferen. Sander is een autodidact. Hij heeft zijn manier van fotograferen zichzelf aangeleerd.

Meer informatie vindt u op www.sanderpoppe.com

Landschapsfoto.info
Right Menu Icon